هرگز نمیتوان منکر تاثیر سهمیهها در کنکور شد و حتی تعدادی از داوطلبان سختکوش معتقدند اعمال سهمیهها در کنکور منصفانه نیست. به یاد دارم که چند سال پیش داوطلبان برای دریافت سهمیه منطقه3 در کنکور، از شهرهای بزرگ به شهرستانها مهاجرت میکردند. شاید این حرکت به نظرتان منطقی نباشد اما هنوز هم بحث سهمیهها و تاثیر آنها در نتیجه کنکور سراسری حسابی داغ است! سهمیه مناطق مختلف چه فرقی با هم دارد؟ تاثیر سهمیه ایثاگران و جانبازان چقدر است؟ آیا اعمال سهمیه 5 درصدی به نفع داوطلبان کنکور تمام میشود؟ آیا سهمیهها در سوابق تحصیلی هم تاثیر داده میشوند؟ شانس قبولی در کدام یک از مناطق سه گانه بالاتر است؟ تا انتهای این محتوا همراه ما باشید تا به صفر تا صد اعمال سهمیهها در کنکور سراسری بپردازیم.
همه داوطلبان در کنکور سراسری سهمیه دارند، تعجب نکنید چون ما یک سهمیه مناطق داریم که شامل همه داوطلبان کنکور میشود. به هر داوطلب بسته به اینکه سه سال آخر تحصیل (پایههای دهم، یازدهم و دوازدهم) را در کدام منطقه سپری کرده، یکی از سهمیههای مناطق تعلق میگیرد. بیایید ببینیم این سهمیهها بر چه اساسی تعیین شدهاند و شانس قبولی داوطلبان سهمیه کدام منطقه بالاتر است.
آیا سهمیه مناطق محروم با سهمیه منطقه 3 فرق دارد؟ بله، اگرچه گفتیم سهمیه منطقه3 به شهرهای کوچک و کم امکانات اختصاص دارد اما فقط تعدادی شهر شامل سهمیه مناطق محروم هستند. در واقع به داوطلبانی که سه سال آخر دوره تحصیل خود را در یکی از استانهای سیستان و بلوچستان، ایلام، کردستان، بوشهر، چهار محال بختیاری، کرمانشاه، لرستان، هرمزگان و کهکیلویه و بویر احمد سپری کرده باشند، سهمیه مناطق محروم تعلق میگیرد. حالا تاثیر سهمیه مناطق محروم به چه صورت است؟ باید رشتهها را به دو دسته تقسیم کنید: